Kontakt
OMV webstránky
OMV webstránky
OMV Websites
OMV www.omv.com/en Rakúsko www.omv.at/de-at Bulharsko www.omv.bg/bg-bg Česká republika www.omv.cz/cs-cz Nemecko www.omv.de/de-de Maďarsko www.omv.hu/hu-hu Nórsko www.omv.no/no-no Nový Zéland www.omv.nz/en-nz Rumunsko www.omv.ro/ro-ro Srbsko www.omv.co.rs/sr-rs Rusko www.omv.ru Slovinsko www.omv.si/sl-si Tunisko www.omv.tn/ar-tn Turecko www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae/en-ae
OMV Gas Websites
OMV Gas www.omv-gas.com Rakúsko www.omv-gas.at Nemecko www.omv-gas.de Maďarsko www.omv-gas.hu Holandsko www.omv-gas.nl Borealis Group www.borealisgroup.com
Zavrieť

Naše praženie - na taliansky spôsob a starostlivo

Do dokonalej mokka kávy patrí presne 60 zrniečok, údajne aspoň pre Ludwiga van Beethovena.

Dobrá šálka kávy znamená chvíľku potešenia v každodennom živote - a týmto momentom, ktoré nás sprevádzajú počas dňa, pripisujeme veľkú dôležitosť. Aby vám tím kaviarne VIVA ponúkol tú najlepšiu kávu a ideálnu kaviarenskú atmosféru, už viac ako pol roka spolupracuje s vybranými baristami na novej zmesi pre kaviareň Viva. Výsledkom je kaviareň VIVA s najjemnejším talianskym spôsobom praženia.

Každá káva má svoje vlastné špeciálne kvalitatívne kritérium. Mimoriadne dôležité sú nielen pestovanie a doprava, ale, samozrejme, aj ďalšie spracovanie kávových zŕn. Espresso je základom mnohých receptov a spôsobov prípravy kávy. Preto je dôležité, aby všetky parametre, ako napríklad množstvo a kvalita vody, obsah kávy, prítlak, čas cyklu a teplota kanvice, boli správne. Kréma na talianskom “caffè”, našom espresse, je oprávnene dôležitým znakom kvality. A ak navyše dokážete vytiahnuť malú lyžičku cez krému bez toho, aby zmizla, potom je presne taká, aká má byť. Krémovosvetlá až orieškovohnedá vrstva peny je charakteristická pre čoraz populárnejší horúci nápoj, hovorí Markus Erkinger, medzinárodný gastromanažér a barista. Každý kávový nápoj si vyžaduje svoj vlastný postoj. Či už je to dvojité espreso, espresolungo alebo klasické cappuccino s jemnou pórovitou mliečnou penou - rôzne varianty kávy sú vždy chuťovým zážitkom.

Vývoj zmesi kávy, ktorá chutí rovnako dobre vo všetkých týchto variantoch, bol výzvou pre vývoj novej kaviarne VIVA, vysvetľuje Alberto Pipan, manažér kvality v talianskej pražiarni Gimoka. Kaviareň VIVA pochádza z tradičnej pražiarne kávy Gimoka pri Comskom jazere, ktorá už viac ako 30 rokov praží kávu so starostlivosťou a vášňou.

Alberto Pipan bol spoluzodpovedný za novú kávu na čerpacích staniciach OMV a vie, ako urobiť skutočne dobrú kávu: „Zmes krémy, tela a ovocnosti a čokolády je tajomstvom novej kaviarne VIVA."

Zmes kávy sa skúmala v procese, ktorý trval viac ako pol roka. Vykonali sa interné slepé ochutnávky, prišli rady od skúsených baristov a nakoniec ju testovali samotní zákazníci. A všetko prebiehalo s rovnakým dôrazom na detaily ako u Beethovena: „Niekedy sedíte a skutočne počítate jednotlivé kávové zrná. Vybrala sa zmes s 80 % podielom kávy Arabica.“ Nakoniec boli zvolené kávové zrná z Brazílie, Strednej Ameriky a Ázie. Najlepšie kávové zrná, jemne a opatrne pražené, zabezpečujú jedinečnú harmonickú arómu kávy s najkvalitnejšou krémou.

Vyhľadávač čerpacích staníc

Motorové oleje