OMV webstránky
Zavrieť

Do extrémnych mrazov treba palivo s extrémnou výdržou

Celé Slovensko bojuje s extrémnymi mrazmi, ručička teplomeru miestami  klesá k 30 stupňom pod nulou a predpovede meteorológov nádej na skoré zlepšenie nedávajú. V takomto počasí trpia aj automobily, nízke teploty sú skúškou najmä pre dieselové motory. Spoločnosť OMV preto odporúča vodičom špeciálne v tomto období tankovať nový prémiový OMV MaxxMotion Diesel. „Toto palivo obsahuje najmodernejšie aditíva a vďaka inovatívnemu zloženiu dosahuje motor vyšší výkon, nižšiu spotrebu a hlavne – bezproblémový štart motora aj pri extrémnych teplotách až do mínus 35 stupňov Celzia,“  vysvetľuje Martin Hanuliak, regionálny riaditeľ marketingu OMV Slovensko, Česká republika a Maďarsko.

OMV MaxxMotion Diesel svojim unikátnym zložením zaručuje lepšie spaľovanie,  nižšie vibrácie a tichší chod motora pri studených štartoch.  Inovatívne aditíva udržujú motor čistý a súčasne odstraňujú nahromadené nečistoty z motora, čistejšie spaľovanie tiež znamená nižšie emisie a menšiu hlučnosť.  Prémiový diesel navyše obsahuje antikorózne deaktivátory a TOP prémiové aditíva.

5 dobrých dôvodov pre OMV MaxxMotion Diesel

  • Štartuje aj pri -35° C - unikátne zloženie zaručuje lepšie spaľovanie, nižšie vibrácie a tichší chod motora pri studených štartoch.
  • Ochrana motoru  - lepšia ochrana motora znamená nižšie náklady. Inovatívne aditíva udržujú motor čistý a súčasne odstraňujú nahromadené nečistoty z motora a vstrekovačov paliva.
  • Menej emisií – unikátne zloženie MaxxMotion umožňuje pri pravidelnom používaní čistejšie spaľovanie a tým výrazne znižuje emisie. Dôsledkom lepšieho spaľovania je tiež menšia hlučnosť.
  • Nižšia spotreba – MaxxMotion Diesel zlepšuje kvalitu spaľovania a udržuje motor čistejší. Auto tak získa maximum i z tej poslednej kvapky paliva.
  • Vyšší výkon – Maxx Motion je predovšetkým o výkone. Prémiový diesel obsahuje antikorózne deaktivátory a kvalitné prémiové aditíva.

OMV MaxxMotion Diesel je súčasťou rady prémiových palív MaxxMotion, ktoré zahŕňajú okrem dieselu aj benzín MaxxMotion 95 a Maxx Motion 100. Nová rada prémiových palív je motoristom k dispozícii na väčšine čerpacích staniciach OMV na celom Slovensku.

Doplňujúce informácie: 

OMV Slovensko, s.r.o.
OMV pôsobí na slovenskom  trhu od roku 1991. OMV Slovensko,  s.r.o. má sídlo v Bratislave a medzi hlavné oblasti jeho podnikania patrí predaj ropných produktov prostredníctvom 93 čerpacích staníc na celom Slovensku, s trhovým podielom 18%. OMV Slovensko zamestnáva priamo 117 pracovníkov a nepriamo 1,100 pracovníkov v rámci siete svojich čerpacích staníc.

Okrem poskytovania  vysokokvalitných  pohonných hmôt a kompletnej ponuky OMV olejov a mazív sú všetky čerpacie stanici multifunkčnými servisnými centrami, vrátane umývacích služieb. 58 obchodov VIVA ponúka v súčasnosti zákazníkom svoju prehľadne usporiadanú ponuku výrobkov pre dennú potrebu vrátane čerstvých výrobkov, sendvičov a občerstvenia.

OMV Group  má vedúcu  pozíciu  v oblasti  podnikania  s ropou  a plynom  v strednej Európe  a pôsobí  v 12 stredoeurópskych krajinách.

OMV Aktiengesellschaft
OMV Aktiengesellschaft je jedna z najväčších kótovaných priemyselných spoločností v Rakúsku, s celkovými tržbami 23,32 miliardy EUR a 31 398 zamestnancami v roku 2010.V oblasti prieskumu a ťažby (OMV Exploration&Production)  má spoločnosť vyvážené medzinárodné portfólio a aktivity v dvoch kľúčových krajinách  - Rumunsku a Rakúsku. Potvrdené zásoby ropy a zemného plynu boli na konci roka 2010 na úrovni zhruba 1,15 miliardy barelov ropného ekvivalentu (boe), priemerná denná produkcia za 9 mesiacov roku 2011 dosiahla

287 000 boe. V oblasti plynárenstva a energetiky (OMV Gas&Power) spoločnosť OMV v roku 2010 predala približne 18 miliárd kubických metrov plynu. V oblasti rafinácie a predaja(OMV Refining&Marketing) má OMV ročnú spracovateľskú kapacitu na úrovni 22,3 milióna ton a ku koncu septembra 2011 vlastnila 4 700 čerpacích staníc v 13 krajinách vrátane Turecka. OMV má v Rakúsku 2 000 kilometrov plynovodných potrubí, čo v roku

2010 predstavovalo kapacitu 89 miliárd kubických metrov. Stredoeurópsky plynový uzol (Central European Gas Hub) dosahuje ročné objemy obchodu na úrovni 34 miliárd kubických metrov, čo z neho robí jednu z najväčších obchodných platforiem v kontinentálnej Európe. Získanie 97% podielu v Petrol Ofisi, najväčšej tureckej siete čerpacích staníc, ďalej posilnilo pozíciu spoločnosti OMV.

Trvalo udržateľný rozvoj
OMV je signatárom iniciatívy OSN pod názvom UN Global Compact pričom sa riadi a podporuje hodnoty zakotvené  v jeho Kódexe správania. Týka sa predovšetkým zodpovednosti voči svojmu sociálnemu a prírodnému prostrediu, a to najmä v ekonomicky slabých regiónoch. OMV sa nepretržite a zodpovedne zaoberá ekonomickými a sociálnymi záležitosťami ako i ochranou životného prostredia. O svojich aktivitách v týchto oblastiach OMV informuje v pravidelnej správe Sustainability report v súlade s princípmi Global Reporting Initiative Guidelines. Túto správu uverejňuje zároveň s výročnou správou.

Motorové oleje