OMV webstránky
Zavrieť

Maťo Homola daroval Amálke 21 000 OMV SMILE & DRIVE bodov

2021_amalka_homola

Veľké srdce ukazuje nielen na trati. Maťo Homola predviedol, na čom v živote naozaj záleží – a v predvianočnom čase prispel na liečbu ťažko chorej Amálky Fridmanovej. Dievčatku s viacerými vážnymi diagnózami sme sa snažili v OMV pomôcť aj my.

Príbeh Amálky ho zaujal

„Žiadna zo zložitých situácií, v ktorých som sa počas svojej kariéry ocitol na pretekárskom okruhu, sa nevyrovná komplikáciám, ktorým musí dennodenne čeliť Amálka a jej rodičia. Obdivujem ich, ako všetko zvládajú a akú vnútornú silu musia neustále preukazovať,“ hovorí slovenský automobilový pretekár. „Aj preto som sa rozhodol, že darujem Amálke svoje OMV SMILE & DRIVE body a verím, že jej a jej rodine aspoň trochu pomôžu skrášliť tohtoročné Vianoce,“ dodáva Maťo, ktorý tento rok vybojoval 1. miesto v pretekoch TCR Europe v Monze, na účet malej pacientky posiela 21-tisíc OMV SMILE & DRIVE bodov.

„Keď sme Maťovi porozprávali o tom, čím musí prechádzať malá Amálka, okamžite sa zaujímal, ako by jej mohol pomôcť,“ hovorí Ľubica Slabejová, marketingová manažérka zo spoločnosti OMV. „Dali sme hlavy dokopy a spoločne sme našli spôsob, ako by Maťo podobne ako tisíce našich zákazníkov mohol Amálkinej rodine prispieť na financovanie operácií, rehabilitácií či zdravotných pomôcok.“

O Amálke

Amálku v OMV poznáme od našej akcie Káva s dobrým úmyslom.  Malej bojovníčke sme vtedy mohli odovzdať tisíce eur, získané z predaja kávy na našich čerpacích staniciach. Okrem toho jej na operácie a rehabilitácie priamo svojimi bodmi prispeli aj samotní zákazníci OMV. Viac si prečítate TU.

Štvorročná Amálka sa narodila s diagnózou Arthrogryposis multiplex, čo znamená, že má stuhnuté kĺby rúk a nôh v skrčenom postavení. Ťažká diagnóza nijako neovplyvňuje jej vnímanie ani inteligenciu. Amálka túži po bežnom živote a hrách – no namiesto toho musí šesťkrát do týždňa rehabilitovať a podstúpila už viacero operácií.

Naposledy ju operovali v Rakúsku v septembri a pre pooperačné komplikácie jej dali dole sadru z nôžky až koncom októbra. Bez bolesti sa to nezaobišlo, no podstatné je, že operácia sa vydarila a rana sa už dobre hojí. Amálku teraz čakajú ďalšie rehabilitácie.

Veríme, že zvládať jej ich pomôže aj nezištný dar od pretekára Maťa Homolu.

Prispievať môžete aj vy

Malej Amálke môžete stále pomôcť svojimi OMV SMILE & DRIVE bodmi cez aplikáciu, online alebo priamo na čerpacích staniciach.

Motorové oleje