OMV webstránky
Zavrieť

Neopakovateľná chuť z farmy priamo do vašej šálky. OMV prináša jedinečnú Direct Trade kávu El Salvador

img_El-Salvador_3-ku-1-s-textom_v1_SK

  • El Salvador je káva s jasným rodokmeňom priamo od farmára
  • Direct Trade je zárukou najspravodlivejšieho prístupu k pestovateľom, bez sprostredkovateľov
  • Novinku už nájdete na všetkých čerpacích staniciach OMV na Slovensku
     

Milovníci kávy majú teraz o dôvod viac zastaviť sa na čerpacích staniciach OMV. Kaviarne VIVA teraz ponúkajú horúcu novinku - špeciálnu single origin kávu El Salvador. Výnimočnou ju robí nielen jej plná chuť a bohatá aróma, ale i spôsob, akým sa dostane až k zákazníkovi - Direct Trade.

V rámci konceptu Direct Trade pražiari nakupujú tú najlepšiu a starostlivo vybranú kávu priamo od farmárov, bez sprostredkovateľov a certifikačných spoločností, ktorí by si brali podiel z ich ziskov. Pre zákazníkov OMV to znamená, že dostanú kvalitnú kávu priamo zo zdroja; farmári zase dosiahnu udržateľnejšie živobytie

„Káva je súčasťou našej kultúry - dalo by sa povedať, že spolu s výnimočným palivom je VIVA káva poznávacím znamením značky OMV. Veď každý deň sa jej na všetkých čerpacích staniciach OMV predá viac ako 100-tisíc šálok. Výberu kávy preto venujeme obrovskú pozornosť. Sme veľmi radi, že teraz môžeme našich zákazníkov pozvať na niečo skutočne výnimočné: Direct Trade kávu El Salvador,“ hovorí Miriam Fellingerová, retail manažérka spoločnosti OMV Slovensko.

Novinka na pulty kaviarní VIVA putuje zo stredoamerického Salvádoru. Oblasť El Balsamo je vďaka pôde bohatej na minerály povestná svojou chutnou kávou s plnou chuťou. Zrná, ktoré ručne zbierajú salvadorské caficultoras, sú po vytriedení premyté a sušia sa na slnku. Káva z regiónu Cordillera del Balsamo je známa svojou sladkastou príchuťou, jemnosťou a nízkou aciditou. V každej šálke VIVA El Salvador možno objaviť aj ďalšie chute, najsilnejšie sú oriešková a čokoládová.

„Nová káva zároveň podčiarkuje záväzok OMV byť férovou spoločnosťou, či už v environmentálnych, ale i biznisových otázkach,“ doplnila retail manažérka OMV Slovensko.

OMV v Salvádore spolupracuje s organizáciou Alianza de Mujeres en Café. Miestna pobočka medzinárodnej aliancie podporuje ženy, pracujúce v odvetví pestovania kávy a dáva im šancu vybudovať biznis a zlepšiť obchodné podmienky.

Motorové oleje