OMV webstránky
Zavrieť

OMV MaxxMotion RALLY SLOVAKIA RING 2021 otvorí sezónu rely na Slovensku

Prvé podujatie v sezóne 2021 na okruhu SLOVAKIA RING sa podľa Covid automatu pre šport zverejneným ministerstvom školstva môže v plánovanom termíne 20. - 21.3.2021 uskutočniť. Podmienkou je dodržiavanie prísnych hygienických predpisov zahŕňajúcich okrem iného aj preukázanie sa negatívnym testom na ochorenie Covid-19 všetkých účastníkov podujatia.

Podľa aktuálne platných nariadení sa účastníci môžu s negatívnym testom na Covid-19 na miesto určenia aj prepraviť a prekročiť tak jednotlivé okresy rovnako ako aj   hranice s okolitými štátmi. Účasť divákov na podujatí je vylúčená.

Prvá rely v tejto sezóne tak odštartuje tohtoročné Majstrovstvá Slovenska v rely 2021. Na tratiach, ktoré sa nachádzajú v útrobách areálu SLOVAKIA RING a ktoré boli predstavené iba pre pár mesiacmi si to medzi sebou „rozdajú“ účastníci Majstrovstiev Slovenska v rely, ale aj Historici, či Slovenský Rally Pohár.

Zoznam prihlásených je zostavený z celkovo 54 prihlásených posádok pochádzajúcich z celkovo piatich európskych krajín. Medzi prihlásenými nebude chýbať kompletná slovenská, ale aj poľská rely špička, ale aj niekoľko rýchlych českých posádok. Spomínané posádky doplní navyše aj dvojica rakúskych súťažných posádok a jedna maďarská.

Pre všetky prihlásené posádky do bojov o body v rámci slovenského rely šampionátu pripravil organizátor trať o celkovej dĺžke takmer 150 kilometrov, v ktorej je už započítaných aj takmer stotridsaťpäť ostrých kilometrov. Tie budú rozdelené do 11 samostatných rýchlostných skúšok.

V rámci Slovenského rally poháru sa predstavia súťažné posádky na trati, ktorej celková dĺžka presahuje osemdesiat kilometrov. Súťažných kilometrov táto skupina musí absolvovať necelých sedemdesiat, pričom táto trať bude rozdelená do 8 rýchlostných skúšok.

Podujatie OMV MaxxMotion RALLY SLOVAKIA RING 2021 odštartuje v dňoch 18. – 21. 3. 2021 ako úvodná dvojetapová súťaž zaradená do Majstrovstiev Slovenska v rely 2021. Pri pohľade na bodovanie do slovenského rely šampionátu treba povedať, že ako je už v posledných rokoch zvykom, aj teraz sa bude každý súťažný deň započítať do bodovania samostatne.
 

Viac aj na www.slovakiaring.sk 

*informácie sú prebraté z tlačových správ Slovakia Ring

Motorové oleje