OMV webstránky
Zavrieť

S prémiovými palivami OMV vaše auto prežije zimu bez problémov

  • Aj keď teploty klesnú pod mínus 20 stupňov Celzia, vďaka prémiovým palivám OMV MaxxMotion vaše auto naďalej bez problémov funguje
  • Vyššie cetánové číslo nafty pomôže pri zimnom štartovaní

Keď vonkajšie teploty klesnú pod nulu, mnohí vodiči áut s naftovým motorom vedia, že sa majú pripraviť na problémy. Ťažkosti so štartovaním, trhaný pohyb motora, či nadmerný hluk sú časté príznaky, ktoré sprevádzajú toto ročné obdobie. Nemusí to však byť pravidlom. Vďaka vlastnostiam palív OMV MaxxMotion sú u dobre udržiavaných áut takéto problémy minulosťou. Výsledky sú zreteľné už po niekoľkých použitiach: aditíva a ďalšie komponenty nielenže zvyšujú výkon, ale aj čistia motor a tým znižujú spotrebu i úroveň hluku motora.

Podľa slovenských noriem musí bod filtrovateľnosti za studena pri zimnej nafte dosahovať minimálne mínus dvadsať stupňov Celzia. To znamená, že nafta by v takýchto mrazoch stále nemala strácať svoje vlastnosti. Prémiová zimná nafta OMV MaxxMotion Diesel tieto kritériá ešte o 15 stupňov prekonáva a bod filtrovateľnosti za studena dosahuje až pri teplotách -35 stupňov Celzia.

"S prémiovou zimnou naftou OMV MaxxMotion Diesel sa už naozaj vodiči nemusia ranného štartovania obávať," povedal Michal Janda zo spoločnosti OMV Slovensko. "To platí dokonca aj v tých najtvrdších zimných podmienkach, aké sa na Slovensku zvyčajne vyskytujú. Vodiči sa navyše bez strachu môžu vydať aj na lyžovačku trebárs do Álp, kde je zima ešte tuhšia. S OMV MaxxMotion Diesel naštartujú vždy bez problémov," dodal.

Vďaka špeciálnemu zloženiu paliva, ktoré obsahuje aj hodnotnú biozložku HVO s vysokým cetánovým číslom, sa schopnosť naštartovať aj v nízkych teplotách zvyšuje. Kvalitu prémiovej zimnej nafty OMVMaxxMotion Diesel možno aj počuť, keďže vďaka vyššej kvalite spaľovania motor nevydáva neštandardné zvuky. Kvalita spaľovania vplýva aj na emisie, či využitie energie a jej výsledkom je tak aj nižšia spotreba.

Dlhodobé používanie prémiových palív OMV, či už je to zimná nafta OMV MaxxMotion Diesel, či pri benzínových motoroch benzíny OMV MaxxMotion 95 a 100, navyše vedie k dlhšej životnosti motora, ktorý časom nestráca zo svojej výkonnosti takým tempom ako pri bežných palivách. Jedinečné zloženie aditív okrem toho pri vznetových motoroch odstraňuje usadeniny z ventilov a vstrekovačov paliva a zabraňuje ich ďalšiemu hromadeniu, takže pri autách, ktoré z bežného paliva prejdú na prémiové palivo OMV možno badať zlepšenie výkonu.

Informácie o spoločnosti:

OMV Slovensko, s.r.o.

Spoločnosť OMV vstúpila na slovenský trh v roku 1991. OMV Slovensko sídli v Bratislave a s 94 čerpacími stanicami má na Slovensku 18 % podiel na trhu. Čerpacie stanice OMV sú multifunkčnými centrami služieb - čerpacími stanicami pre ľudí i vozidlá. Zákazníci OMV majú k dispozícii palivá, mazivá i umývacie služby; 60 obchodov VIVA navyše ponúka ľahké jedlá, občerstvenie a širokú škálu ďalších služieb. Spoločnosť OMV Slovensko priamo zamestnáva 183 ľudí a prostredníctvom svojej siete čerpacích staníc vytvorila 1100 pracovných miest.

Viac informácií nájdete na www.omv.sk.

OMV Aktiengesellschaft

S obratom v rámci skupiny 42, 41 miliardy eur a 27-tisíc zamestnancami v roku 2013 je OMV Aktiengesellschaft najväčšou obchodovateľnou priemyselnou spoločnosťou Rakúska. Prieskumný a produkčný segment má silné postavenie v Rakúsku a Rumunsku a rozširujúce sa medzinárodné portfólio. Denná produkcia v roku 2013 bola približne 288-tisíc barelov denne. OMV prevádzkuje aj sieť plynovodov v Rakúsku a plynové zásobníky v Rakúsku a Nemecku s kapacitou 2,6 miliárd kubických metrov. V segmente rafinácie a marketingu má OMV ročnú kapacitu rafinácie na úrovni 17,4 milióna ton a ku koncu roka 2013 približne 4200 čerpacích staníc v 11 krajinách vrátane Turecka.

Kontakt pre médiá:

Kubus Pro
Adam Parišek, Stredná 21, 821 04 Bratislava, Tel: +421 915 974 899

stránka OMV: http://www.omv.com

Motorové oleje