OMV webstránky
Zavrieť

Autoumyvárka alebo samoobslužný box? Čo si vybrať?

Blato, prach, dotieravý hmyz či len vozidlo pred vami, z ktorého odlietava špina. Nástrah, ktoré číhajú na vaše čisté auto je na cestách mnoho a preto nevyhnutne príde čas, keď sa mu rozhodnete dopriať očistnú starostlivosť. 

Mieria vaše kroky do automatickej umyvárky alebo uprednostníte samoobslužný box? 

Pozreli sme sa na to, ktorý spôsob je kedy najvhodnejšie použiť. V modernizovanej sieti OMV nespravíte chybu, ak si zvolíte ktorýkoľvek z nich. Viete, ktorý sa kedy najviac hodí využiť a aké sú výhody každej z možností?

img_news img 1

Autoumyvárka:

  • Pohodlie – nemusíte nič robiť, v prípade tunelových umyvárok dokonca ani len vystúpiť z auta. O všetko sa postará automatizovaná linka, ktorá zabezpečí profesionálnu starostlivosť
  •  Úspora času – umytie v modernizovanej sieti autoumyvárok OMV TOP Wash so všetkými procedúrami trvá 10 minút.
img_news img 2
img_new img 3
  • Šetrnosť a dôkladnosť – vysokotlakové predumytie v kombinácii s aktívnou penou a pravidelne menenými jemnými penovými kefami ponúka účinnú starostlivosť a predĺženie životnosti laku auta.
  • Prispôsobivosť - na výber sú tri programy presne podľa potreby – od ekonomického ECO na rýchle umytie vozidla po dlhšej jazde cez výhodný PRO až po najvyšší program TOP pre komplexnú starostlivosť.
  • Ekologickosť – umývanie v autoumyvárke OMV TOP Wash vďaka optimalizácii a recyklácii šetrí čerstvú vodu, na jedno umytie jej spotrebuje len 20-30 litrov. Okrem toho šetrí aj elektrickú energiu.
  • Ťažko prístupné miesta – podbehy, podvozok, disky kolies – na všetky ťažko prístupné miesta existuje v rámci programov OMV TOP Wash procedúra.
  • Dôkladné odstránenie hmyzu - pred autoumyvárkami OMV TOP Wash v lete nájdete aj špeciálne prístroje na efektívnejšie odstraňovanie mušiek.
img_news img 4

Samoobslužný box:

  • Aktívna pena – kým doteraz našli zákazníci v samoobslužných boxoch len šampóny, v modernizovanej sieti čerpacích staníc OMV je k dispozícii už aj aktívna pena pre najlepšie umytie a špičkovú starostlivosť.
  • Rýchle umytie – čas sú peniaze a niekedy naozaj stačí auto len opláchnuť od prachu. V samoobslužnom boxe je to otázka chvíle. 
  • Detaily – umytie vozidla v samoobslužnom  boxe je skvelé pre všetky druhy vozidiel i potrieb zákazníkov. V samoobslužnom boxe sa môžu sústrediť presne na konkrétne miesta, ktoré si vyžadujú ich zvýšenú pozornosť.
 
 
  • Čisté aj zvnútra – Súčasťou každého vynoveného samoobslužného boxu v sieti čerpacích staníc OMV sú držiaky, na ktoré možno pripevniť rohože a veľmi jednoducho ich opláchnuť, aby vaše vozidlo bolo čisté aj zvnútra. 
  • Nielen pre autá – Problém nie je ani špinavý bicykel. Namiesto toho, aby ste ho umývali v garáži či pivnici, prach a špinu z ciest z neho jednoducho zmyjete prúdom vody v samoobslužnom boxe. 

Už si budete istí pri výbere?
 

img_news img 7

Na kvalitnú starostlivosť a dlhodobú ochranu vozidla odporúčame využívať autoumyvárku, ktorá si poradí s rôznymi druhmi znečistenia a dokáže dôkladne umyť aj ťažko dostupné miesta, najmä podvozok, kolesá, strechu či rôzne záhyby karosérie. Vybrať si môžete z viacerých programov podľa stupňa znečistenia.
Ak chcete auto len rýchlo, no dôkladne opláchnuť, prípadne naopak, chcete si vyhrnúť rukávy a stráviť pri umývaní čas, vyberte si, miesto vašej záhrady, samoobslužný box. Je to efektívnejší a ekologickejší spôsob domáceho umývania vozidla.

img_JW title photo

Ideálna je teda kombinácia oboch možností, ktoré sa v starostlivosti o vozidlo príjemne dopĺňajú. Výhodou siete OMV je aj možnosť využitia doplnkových služieb – ako napríklad vysávače,  čistotu auta tak viete pohodlne vyriešiť zvonka aj zvnútra na jednom mieste. 
Sieť čerpacích staníc OMV neustále investuje do modernizácie svojich autoumyvárok ako i samoobslužných boxov, rozširovania doplnkových služieb ako i  starostlivosti o vozidlo. Pri výbere teda nešliapnete vedľa. 

 Prečítať si ďalšie tipy na umývanie - TU.

Motorové oleje