OMV webstránky
Zavrieť

Kalendár podujatí 2021 na okruhu Slovakia Ring

OMV Slovensko je aj tento rok generálnym reklamným partnerom okruhu SLOVAKIA RING, ktorý aj tento rok ponúkne hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Napriek pretrvávajúcej pandémii COVID-19 sa zatiaľ organizátorom a promotérom podarilo vyskladať zaujímavý kalendár.

OMV MAXXMOTION RALLY SLOVAKIA RING

Majstrovstvá Slovenska v rely

20.–21. marec 2021

Naše národné motoristické šampionáty našli uplynulý rok svoj domov aj na okruhu SLOVAKIA RING. Prísne protipandemické nariadenia a predpisy presunuli tieto seriály z bežných cestných komunikácií do kontrolovateľného a uzavretého prostredia nášho autodrómu. Aj sezóna 2021 začne práve u nás, z rovnakých dôvodov ako minulý rok. Spleť obslužných komunikácií a rýchlostnej dráhy poskytne znovu množstvo kilometrov rýchlostných skúšok pre známe, aj nové posádky slovenského šampionátu v rely.

OMV MAXXMOTION HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING

Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu

3.–4. apríl 2021

Národný šampionát Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) začne netradične a v rámci protipandemických opatrení tiež za bránami SLOVAKIA RINGU. Napriek rovinatému charakteru dráhy s len miernymi horizontami umožní slovenským tímom začať sezónu tam, kde ukončili tú predošlú.

POWER FEST – DRAG, DRIFT & TUNING DAY

Majstrovstvá SR v šprinte, preteky v driftovaní a show&shine v paddocku

17. apríl 2021

Apríl prinesie aj obľúbený POWER FEST, kde sa "vytunované" a naleštené špeciály predvedú v súbojoch v zrýchlení na štartovej rovinke, ale aj v disciplíne kontrolovaného šmyku (drift). Chýbať nebudú exhibície krásy skvelých vozidiel v zákulisí okruhu a ďalšie akcie.

PORSCHE SPRINT CHALLENGE CENTRAL EUROPE

Preteky Porsche Cayman GT4

29. apríl – 2. máj 2021

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport patrí k mimoriadne obľúbeným pretekárskym vozidlám s motorom umiestneným medzi nápravami ("v strede"). Primeraný výkon aj ťažisko na správnom mieste z neho robia vozidlo pre skvelú zábavu na pretekárskej trati. Legendárni rakúski špecialisti Lechner Racing pred dvomi rokmi vytvorili tento seriál s profesionálnym zázemím pre všetkých záujemcov o klubové okruhové pretekanie.

OMV MAXXMOTION TCR EUROPE SLOVAKIA RING

Európsky šampionát cestovných automobilov

7.–9. máj 2021

Tento rok sa WTCR - FIA Svetový šampionát cestovných automobilov u nás síce neukáže, no plnohodnotne ho zastúpi jeho európska odnož TCR Europe. V nej preteká už niekoľko sezón aj náš Maťo Homola, ktorý má na konte množstvo pódií aj víťazstiev. Autá sú rovnakej špecifikácie TCR ako vo svetovom šampionáte, štartové pole je nabité aj menami z WTCR a každé preteky (dvoje počas víkendu) sú napínavé, plné kontaktov a skvelých súbojov. Preteky sú pravidelne vysielané aj prostredníctvom TV a internetu. Je sa teda na čo tešiť!

CENA SLOVENSKA MOTO

Majstrovstvá Slovenska preteky cestných motocyklov na okruhu, Alpe Adria Road Racing Championship

9.–11. júl 2021

Tradičné "dvojpreteky" nášho národného motocyklového šampionátu a stredoeurópskeho Alpe Adria patria k našim stáliciam už od roku 2010. Najlepší jazdci Slovenska aj zóny predvedú v rôznych výkonnostných triedach a špecifikáciách ostré súboje o cenné majstrovské body.

HISTO CUP

Preteky historických vozidiel

13.–15. august 2021

Histo Cup netreba fanúšikom nijako zvlášť predstavovať. Historické skvosty od monopostov po kapotované vozidlá k nám prichádzajú prakticky odjakživa a tešia oči aj uši všetkých milovníkov pretekárskych strojov z čias, kedy - slovami trojnásobného šampióna F1 Jackieho Stewarta - "motoršport bol nebezpečný a sex bol bezpečný".

OMV MAXXMOTION VEĽKÁ CENA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

Preteky cestných automobilov na okruhu

20.–22. august 2021

Najväčšie a najdôležitejšie automobilové preteky na Slovensku majú opäť svoj tradičný termín v druhej polovici augusta. Množstvo divízií s výkonnými vozidlami GT3 (Lamborghini, Audi, Ferrari, BMW...), ale aj juniorských formúl, cestovných vozidiel a vyrovnaných pohárových áut, bude okupovať našu trať od rána do večera v sérii tréningov, kvalifikácií a napínavých šprintových či vytrvalostných pretekov.

OMV MAXXMOTION FIA CEZ RALLYCROSS

Stredoeurópska trofej FIA v relykrose

9.–10. október 2021

Napínavé preteky, bok po boku, nárazník o nárazník... Rôzne výkonnostné triedy, množstvo duelov na trati s nespevneným aj asfaltovým povrchom a k tomu nepredvídateľné "žolíkové" kolo... Relykros sa vracia na našu špeciálnu trať aj s tým najlepším, čo ponúka stredná Európa.

AUTO SHOW SLOVAKIA RING

Exhibičná rely

5.–6. november 2021

Koniec roka už zvyčajne patrí exhibičnej súťaži AUTO SHOW. Pravidelne sa tu stretnú najlepší jazdci a tímy Slovenska, ale aj okolitých krajín, naprieč všetkých disciplín od rely, kopcov, po okruhy. Podobne, ako úvodná rely sezóny, aj Auto Show ponúkne trať zo spleti obslužných komunikácií a rýchlostnej dráhy.

Pozn.usporiadateľa: COVID-19 opatrenia a zmena programu vyhradená.

V snahe minimalizovať riziko šírenia ochorenia COVID-19 platia v areáli okruhu prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia. V platnosti sú naďalej všetky opatrenia vydané Úradom verejného zdravotníctva SR týkajúce sa hlavne nosenia ochranných rúšok, dezinfekcie rúk či dodržiavaniu potrebných odstupov. Výsledkom nariadení môžu byť prijaté opatrenia obmedzujúce prístup širokej verejnosti v areáli a na tribúnach, povinného testovania účastníkov podujatí na prítomnosť Covid-19 či dokonca zmeny programu jednotlivých podujatí.

Aktuálne informácie o podujatí nájdete na web stránke www.slovakiaring.sk a sociálnych sieťach pretekárskeho okruhu.

Informácie vyššie uvedené sú prevzaté z tlačovej správy okruhu SLOVAKIA RING.

Motorové oleje