OMV webstránky
Zavrieť

Voda do ostrekovačov OMV CARISTAL získala v nemeckom teste vysoké hodnotenie

  • Voda do ostrekovačov OMV CARISTAL sa umiestnila na špici testu nemeckej certifikačnej autority GTÜ
  • Pripravte si svoje vozidlo na jarné cesty vďaka produktom OMV

Jar láka na cesty nielen vodičov, ale aj drobný hmyz. Mušky spolu s peľom z prebúdzajúcej sa flóry však pre motoristov znamenajú aj komplikácie: na čelnom skle vytvárajú vrstvu nečistôt, ktorá sťažuje výhľad na cestu. Bez dobrého čistiaceho prostriedku sa preto vodiči v tomto ročnom období nezaobídu. Nemecká certifikačná autorita GTÜ (Gesellschaft für technische Überwachung) testovala desať rôznych čistiacich vôd do ostrekovačov. OMV CARISTAL sa s výsledkom “veľmi odporúčaný” umiestnil v prvej trojke najlepších produktov.

GTÜ na dôkladné testovanie účinnosti použili dva druhy znečistenia. Pre výsledok bol rozhodujúci počet cyklov stieračov, potrebných na vyčistenie testovaného čelného skla. V závislosti od kvality testovaných produktov bolo na dosiahnutie výhľadu potrebných 150 až 300 ml čistiacej kvapaliny v troch až šiestich čistiacich cykloch.

OMV CARISTAL bez námahy odstraňuje šmuhy, prach i hmyz. Nanotechnológia a špeciálne prísady navyše zabraňujú opätovnému usádzaniu nečistôt a antistatické prísady udržia vaše čelné sklo čisté dlhšie. Vyniká tiež príjemnou vôňou.

Všetky produkty radu CARISTAL sú kompletne bez toxických látok. Sú vhodné aj pre vozidlá s polykarbonátovými sklami a prednou mriežkou. Neškodia laku, chrómu, gume ani plastom.

Čistiaca voda do ostrekovačov OMV CARISTAL je k dispozícii na čerpacích staniciach OMV v trojlitrových ekologických baleniach.

Užitočné tipy pre jazdu na jar a v lete

  1. Zozbierali sme niekoľko užitočných a jednoducho uskutočniteľných tipov, aby ste sa aj v tomto ročnom období vždy dostali do cieľa:
  2. Dolejte si vodu OMV Caristal do ostrekovačov. Do batožinového priestoru si pre istotu nachystajte aj rezervné balenie.
  3. Venujte pozornosť batožinovému priestoru a potrebnému vybaveniu, skontrolujte, či máte výstražný trojuholník, reflexnú vestu, lekárničku.
  4. Skontrolujte hĺbku dezénu a tlak vzduchu na pneumatikách: letné pneumatiky majú v Európe predpísaných minimálne 1,6 milimetra. Už od 4 milimetrov sa však zmenšuje priľnavosť a zvyšuje sa nebezpečenstvo aquaplaningu.
  5. Skontrolujte stav oleja a chladiacej kvapaliny a v prípade potreby ich doplňte.
  6. Vezmite si vždy so sebou na cesty dostatok pitnej vody.

Informácie o spoločnosti:

OMV Slovensko, s.r.o.

Spoločnosť OMV vstúpila na slovenský trh v roku 1991. OMV Slovensko sídli v Bratislave a s 90 čerpacími stanicami má na Slovensku 16 % podiel na trhu. Čerpacie stanice OMV sú multifunkčnými centrami služieb - čerpacími stanicami pre ľudí i vozidlá. Zákazníci OMV majú k dispozícii palivá, mazivá i umývacie služby; 74 obchodov VIVA navyše ponúka ľahké jedlá, občerstvenie a širokú škálu ďalších služieb. Spoločnosť OMV Slovensko priamo zamestnáva 180 ľudí a prostredníctvom svojej siete čerpacích staníc vytvorila 966 pracovných miest.
Viac informácií nájdete na www.omv.sk

OMV Aktiengesellschaft

OMV je výrobcom a predajcom ropy a zemného plynu, inovatívnych energetických riešení a petrochemických riešení vyššej kategórie - a to všetko zodpovedným spôsobom. S predajmi v rámci skupiny 23 miliárd eur a viac ako 20 000 zamestnancami v roku 2018 je OMV Aktiengesellschaft jednou z najväčších obchodovateľných priemyselných spoločností Rakúska. V rámci prieskumného a produkčného segmentu má OMV silné postavenie v Rumunsku a v Rakúsku v rámci strednej Európy a vyrovnané medzinárodné portfólio s ďalšími kľúčovými oblasťami v Rusku, Severnom mori, na Blízkom východe, v Afrike a v Tichomorí. Denná ťažba v roku 2018 dosiahla v priemere 427-tisíc barelov denne. V segmente rafinácie OMV prevádzkuje tri rafinérie s kapacitou spracovania 17,8 miliónov ton ročne. OMV prevádzkuje viac ako 2000 čerpacích staníc v 10 krajinách. OMV prevádzkuje plynové zásobníky v Rakúsku ako aj v Nemecku; jej dcérska spoločnosť Gas Connect Austria GmbH prevádzkuje sieť plynovodov v Rakúsku. V roku 2018 dosiahol objem predaja plynu 114 TWh. Udržateľný rozvoj je kľúčovým parametrom firemnej stratégie. Do roku 2025 sa OMV zaviazolo investovať 500 miliónov Eur do inovatívnych energetických riešení.

Kontakt:

Kubus Pro
Adam Parišek, Stredná 21, 821 04 Bratislava
Tel: +421 915 974 899
    
stránka OMV:
http://www.omv.sk
http://blog.omv.com

Sociálne siete:
http://twitter.com/omv
http://youtube.com/omv
http://linkedin.com/company/omv

Motorové oleje