OMV webstránky
Zavrieť

Výnimočné výkony automobilov na okruhu - MaxxMotion Veľká cena SR

  • Na SLOVAKIA RINGU patril víkend OMV MaxxMotion Veľkej cene Slovenska pretekov automobilov na okruhu
  • Počas troch dní ponúkla napínavé preteky a skvelé výkony jazdcov
  • V areáli nechýbal ani oddychový OMV VIVA stan
  • Palivá MaxxMotion Performance Fuels ponúkajú maximálny výkon a ochranu motora

Bratislava, 21. augusta 2018 – Fanúšikovia motoristického športu zažili aj vďaka OMV najväčší sviatok. SLOVAKIA RING hostil OMV MaxxMotion Veľkú cenu Slovenskej republiky. Bol to zážitok najmä pre fanúšikov rýchlych áut a najkvalitnejších palív OMV MaxxMotion.

V Orechovej Potôni sa zišla motoristická elita z celého regiónu. Vrcholom podujatia bola samozrejme OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska, ale uvideli sme aj národné okruhové šampionáty Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska a Rakúska. Jazdci bojovali aj o najznámejší pohár ESET V4 Cup.

„OMV je so svojimi palivami MaxxMotion Performance Fuels hrdým partnerom tohto elitného motoristického podujatia. Prirodzene spája našu spoločnú vášeň a lásku k autám so snahou vyťažiť z automobilu maximum. A presne také sú aj palivá OMV MaxxMotion Performance Fuels. Ponúkajú maximálnu ochranu motora a zvyšujú výkon v porovnaní so základnými palivami,“ hovorí Michaela Kuzminová, marketingová manažérka OMV Slovensko.

Až 77 jazdcov a 22 tímov bojovalo o hlavné trofeje a body do národných šampionátov, do Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) a do ESET V4 CUPu. Okrem „vážnych“ pretekov nechýbali ani tie oddychovejšie, no divácky veľmi atraktívne sprievodné seriály ako Škoda Octavia Cup, či GT4 Central European Cup.

OMV na SLOVAKIA RINGU ponúkla svoj obľúbený oddychový OMV VIVA stan, kde návštevníci načerpali palivo aj pre seba v podobe chutnej kávy a snackov. 

Zo závodov najviac zaujala divízia D4 s bohatým obsadením. V sobotnom šprinte s objemom motorov nad 2000 cm3 sme mali dvoch horúcich favoritov. Filip Sládečka však musel odstúpiť z druhej priečky pre problémy s pneumatikami. Striebro si ale odniesol ďalší Slovák Christian Malchárek na Audi R8 LMS GT3. Prvé miesto patrilo neohrozenému Poliakovi Marcinovi Jedlinskemu.

Ten získal prvú priečku aj vo vytrvalostných pretekoch, kde sa počas 57 kôl striedal s Mateuszom Lisowskim. Slováci opäť vybojovali slušné druhé a tretie miesto. 

Jedlinski si triumf odniesol aj zo záverečného šprintu na 10 kôl divízie D4 nad 2000 cm3. Hoci sa mu nevydaril štart, svoje manko dokázal dotiahnuť a v pretekoch zvíťaziť pred druhým, českým závodníkom Josefom Zárubom. Tretí skončil Slovák Samo Sládečka.

*Výhody a účinky paliva sú ovplyvnené aj vozidlom, správaním vodiča a technickým stavom motora a sú založené na porovnaní s palivom, ktoré spĺňa miestne minimálne požiadavky noriem STN EN 590 a STN EN 228.

Informácie o spoločnosti:

OMV Slovensko, s.r.o.

Spoločnosť OMV vstúpila na slovenský trh v roku 1991. OMV Slovensko sídli v Bratislave a s 90 čerpacími stanicami má na Slovensku 18 % podiel na trhu. Čerpacie stanice OMV sú multifunkčnými centrami služieb. Zákazníci OMV majú k dispozícii palivá, mazivá i umývacie služby; 60 obchodov VIVA navyše ponúka ľahké jedlá, občerstvenie a širokú škálu ďalších služieb. Spoločnosť OMV Slovensko priamo zamestnáva 180 ľudí a prostredníctvom svojej siete čerpacích staníc vytvorila 966 pracovných miest.

Viac informácií nájdete na www.omv.sk.

OMV Aktiengesellschaft

OMV je výrobcom a predajcom ropy a zemného plynu, inovatívnych energetických riešení a petrochemických riešení vyššej kategórie - a to všetko zodpovedným spôsobom. S predajmi v rámci skupiny 20 miliárd eur a približne 20 700 zamestnancami v roku 2017 je OMV Aktiengesellschaft jednou z najväčších obchodovateľných priemyselných spoločností Rakúska. V rámci prieskumného a produkčného segmentu má OMV silné postavenie v Rumunsku a v Rakúsku a vyrovnané medzinárodné portfólio s ďalšími kľúčovými oblasťami v Severnom mori, na Blízkom východe, v Afrike a v Rusku. Denná ťažba v roku 2017 dosiahla v priemere 348-tisíc barelov denne. V segmente rafinácie OMV prevádzkuje tri rafinérie s kapacitou spracovania 17,8 miliónov ton ročne. Ku koncu roka 2017 prevádzkovala viac ako 2000 čerpacích staníc v 10 krajinách. OMV prevádzkuje plynové zásobníky v Rakúsku ako aj v Nemecku; jej dcérska spoločnosť Gas Connect Austria GmbH prevádzkuje sieť plynovodov v Rakúsku. V roku 2017 dosiahol objem predaja plynu 113 TWh.

Motorové oleje